Σύντομη Περιγραφή και Κόστος

Το Athabasca University είναι το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Καναδά με έτος ίδρυσης 1970 και διεθνή αναγνώριση σε ΗΠΑ (2005) και Ευρώπη (αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ 6/2009) και θεωρείται δικαίως ένα από τα καλύτερα Ανοιχτά Πανεπιστήμια στον κόσμο, με περισσότερους από 37.000 φοιτητές σε 87 χώρες.

To Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Καναδά στα πλαίσια της συνεργασίας του με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρέχει το Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Master of Education in Distance Education” (M.Ed.) στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Το πρόγραμμα διεξάγεται με τη μέθοδο της εξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης, ώστε οι φοιτητές να μπορούν να σπουδάζουν από οπουδήποτε κατοικούν και εργάζονται.

Το Μ.Εd. στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση είναι αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ (Aριθ. Πρωτ. 16201/2009 και 6986/2009). Απευθύνεται σε πτυχιούχους και εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν σε θέματα νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, τις μεθοδολογίες ανάπτυξης εκπαιδευτικού υλικού για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και το σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

 


Κόστος / Διάρκεια Μεταπτυχιακού

Το Athabasca University λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικο-οικονομικά δεδομένα του Ελλαδικού χώρου και των γειτονικών ανατολικοευρωπαϊκών χωρών (Ρουμανία, Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Ιταλία και Βουλγαρία) και στην προσπάθεια παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών Μεταπτυχιακού επιπέδου σε όσο το δυνατόν ευρύτερες κοινωνικά ομάδες προσάρμοσε ο κόστος του Μεταπτυχιακού προγράμματος κατά τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να μπορεί να ρυθμιστεί ώς και τα 100 euro μηνιαίως!

Η διάρκεια του μεταπτυχιακού είναι δύο έτη (κατ ελάχιστον) με τρία έτη (μέγιστο), ανάλογα της διαθεσιμότητας χρόνου των φοιτητών.

Το πρόγραμμα διεξάγεται στην Αγγλική γλώσσα. Για πληροφορίες που αφορούν τα μαθήματα μπορείτε να ανατρέξετε στην επιλογή ‘Δομή Σπουδων /Μαθήματα Μεταπτυχιακου MEd’.’.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι περίπου 3,375 euro ή $5,000CAD δολάρια Καναδά (ανάλογα με την τρέχουσα ισοτιμία δολαρίου Καναδά-euro, 1 CAD = 0.674870 EUR) και αποπληρώνονται ως εξής:

100 euro ($ 150 CAD) με την υποβολή της αίτησης (μη επιστρέψιμα)

1,250 euro ($ 1,850 CAD) (με την αποδοχή της αίτησης)

1,350 euro ($ 2,000 CAD) (1ο έτος σπουδών)

675 euro ($ 1,000 CAD) (2ο έτος σπουδών)

Στο κόστος του προγράμματος δεν περιλαμβάνεται το κόστος των βιβλίων. Αν και τα περισσότερα μαθήματα του Προγράμματος κάνουν χρήση Δωρεάν Εκπαιδευτικού Υλικού (Open Access), η μέση τιμή των εμπορικών συγραμματων, όπου και εαν απαιτηθούν, μπορεί να κυμαίνεται από 15 έως 85 euro. Tα βιβλία μπορεί να προμηθευτεί ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος από οποιαδήποτε διαθέσιμη πηγή (Amazon ή Google Books).

Υποβολή αίτησης

Η αποστολή των δικαιολογητικών για την εγγραφή γίνεται είτε ταχυδρομικά είτε ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Η ταχυδρομική διεύθυνση για την αποστολή των δικαιολογητικών εγγραφής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα είναι:

Πρόγραμμα M.Εd. στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση(Ελλάδα και Ανατολικές Ευρωπαϊκές χώρες)
ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Αγ. Λουκάς, 65404
Καβάλα


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία:

Tηλ: (0030) 6944469629 Καθημερινά 10.00 με 13.00
e-mail: mddegr@emattech.gr

Carmen Jensen-Tebb, Γραμματεία Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Athabasca University
mde@athabascau.ca

Καθηγήτρια Martha Cleveland-Innes, Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Centre for Distance Education, Athabasca University
e-mail: martic@athabascau.ca
Τηλ: (780) 675-6426 or (800) 788-9041 ext. 6426